Webbplatsens överlägg

Middagsmeny

Denna meny gäller tills vidare. Vi ändrar meny efter säsong och tillgång på råvaror. Välkommen att boka.

Restaurang Fähuset


FÖRRÄTT

Tartare av hjortfilé 167
med valnöt, friterad morot senapsmajonnäs och kapris

Toast med rökt lammstek 145
med röd lök, mousse av rökt lammstek och blåbär/portvinsreduktion

Pilgrimsmussla & sidfläsk 155
brässerad fänkål, långbakat sidfläsk och äpple

Halstrad tonfisk 160
med picklad rödlök, kapris och honungs/senapsmajonnäs

Klassisk svamprisotto 140
risotto med vitt vin, schalottenlök och skogschampinjon


VARMRÄTT

Lammfilé med örter 340
med potatisfondant, morot, ärtpuré och rödvinssås

Wallenbergare på älg 310
med pommes duchesse, ärtpuré och lingonsås

(veg) Zucchini & fetaostbiffar 275
serveras på bädd av ruccola med pommes duchesse och fetaost crème

Ankbröst 325
med friterad potatiskaka, palsternackspuré, karamelliserade schalottenlökar och löksås

Laxfilé på örtbädd 295
med potatiskrokett, blomkålspuré och dillvelouté


DESSERT

Fransk hallonkaka 95
med vår egen vaniljglass

Affogato 90
espresso från Italien med vår vaniljglass och hasselnötssirap

Hallon sorbet 105
och halloncheesecake med pistagegrädde

Mango- & kokospannacotta 115
med hallon och karamelliserade mandlar


e-gården – Restaurang Fähuset , Ett smultronställe för såväl livsnjutare som gourmand