Webbplatsens överlägg

Vårt koncept

Vi har ett speciellt koncept…

Idag talar vi ofta om lokala råvaror och vissa har förmånen att köpa direkt från bonden. Vi på e-gården gillar den tanken men vi valde att ta det ett steg längre. Vi vill äga hela processen.

Det betyder att vi är med från början ända fram till servering av tallriken med mat till dig. Det ger det speciella konceptet som innebär att vi vet precis vad som är i korven du har på tallriken och vi kan berätta om alla steg i tillverkningen. Man kan säga att vi dagligen arbetar väldigt nära naturen med odling, skörd och djurhållning. För att sedan ta tillvara på råvarorna själva och förädla dem till goda måltider åt våra gäster.

Det mesta av kött- och charkråvarorna vi använder kommer direkt från den egna charkavdelningen. Vi har egna höns och vi odlar även rotsaker och örter. Det vi inte kan producera själva här på gården köper vi in från andra producenter så lokalt som möjligt. Med råvaror av högsta kvalitet blir resultatet på tallriken därefter…

Vi anser att kvalitet alltid ska komma först och vi är stolta över att inte bara stycka det kött vi säljer utan även röka kött själva, göra egen korv e.t.c. När vi säger att vi gör mat från grunden, så menar vi det.

Hans-Peter @ e-gården